Lokasyon :
Antalya
Email :
info@zariftemizlik.com
Bizi Arayın :
05356524907

İnşaat Sonrası Temizlik Nasıl Yapılır?

Zarif Temizlik Şirketi Antalya > Blog > İnşaat Sonrası Temizlik Nasıl Yapılır?

Eviniz veya iş yeriniz istenmeyen görüntülerde toz, harç, silikon, etiket ve koruma bantlarına maruz kalmış olabilir. Birçok insan, inşaat sonrası yeni bir ev ya da iş yerinina nasıl temizleneceğini bilmek istiyor. Gerçek şu ki, iki seçeneğiniz var.

İlk seçenek uzmanlaşmış profesyonel temizlik hizmetleri almaktır. Bu seçeneği düşünüyorsanız, temizlik firmasında biraz araştırma yapın. Çevrenizden, arkadaşlarınızdan, daha önce hizmet aldıkları temizlik şirketi hakkında tavsiye alabilirsiniz. İkinci seçenek ise tasarruf etmek isteyenler için, okumaya devam edin ve nasıl yapılacağını öğrenin.

İnşaat Temizliği için Hangi Malzemelere İhtiyaç Var?

İlk önce bu temel temizlik ürün ve ekipmanlarını hazırlayın.

  1. Elektrikli süpürgeler ve ekleri
  2. Vakum torbası
  3. Toz maskesi
  4. Lastik eldivenler
  5. Kağıt havlu
  6. Tüy Silgi
  7. Faraş ve fırça
  8. Kova
  9. Sabun
  10. Sünger
  11. Bulaşık Teli
  12. Cam kazıma jileti aparatıyla
  13. Kimyasal temizlik; evsel, yüzey temizliği, CIF, genel temizlik

Tüm malzemelerinizi alın, hepsini temiz bir yerde saklayın; kaos işinizi zorlaştıracaktır. Hazırlık kazanılan savaşın büyük bir parçası. Her şey bittikten sonra, tüm eve sistematik olarak saldırmanın ve düzeni sağlamanın zamanı geldi. Bu temel adımları izleyin, zaman ayırın ve işi temizleyin. Zaman ayırın ve sırayla adımları izleyin.

İş Başı – İnşaat Sonrası Temizlik

Lastik eldivenlerinizi giyin ve bir toz maskesi alın. Her yerde toz olacak, bu yüzden burnuna ve ağzına girmesine izin verme. Her odadaki tüm tavanları ıslak bir süngerle temizleyin. Pencerelerde yüklü olan tüm etiketleri kaldırın. Tüm pencere açıklıklarını elektrikli süpürgeyle temizleyin. İçerideki ve dışındaki tüm camları temizleyin. Cam üzerinde etiketler, boya ve harç varsa camı ıslattıktan sonra cam ustura ile kazıyın.

Tüm camları ve marangoz atölyesini çıkardıktan sonra, pencerenin önündeki mermerleri temizleyin. Tüm çekmeceleri ve dolap iç kısımlarını elektrikli süpürgeyle temizleyin. Alt çekmeceyi çıkarın, böylece vakumu kullanabilirsiniz. Tüm tozu temizlemek için metodik olun. Temizleme çözeltisi ve çok miktarda yumuşak bezle dolu bir kova alın.

Evdeki tüm yüzeyleri temizleyin. Çekmeceler, raflar, kapılar, pencereler ve kaideye odaklanın. Mantıklı ilerlemek zaman kazandırır. Kapıyı unutma. Temizlerken, bezi düzenli olarak yıkayın ve temizleme suyunuzu değiştirmeye dikkat edin. Banyodaki her şeyi temizlemek için bir temizleme çözeltisi kullanın. Banyo fayansında çok fazla toz varsa, kuru bir fırça ile ovalayın. Sonra deterjanla yıkayın. Yüzeyi durulayın ve bir havlu veya bezle parlatın.

Aynanın parlamasını sağlamak için sirke kullanın. Şimdi mutfağa gidin ve tüm yüzeyleri ve eşyaları cilalayın. Paslanmaz çelik ile dikkatli olun. Mermerde amonyak bazlı ürünler kullanmayın. Lavabo ve armatür parlayana kadar ovalayın ve cilalayın.

Daha fazla zaman vakumlama. Tüm yüzeyleri elektrikli süpürgeyle temizleyin. Tozsuz Isıtma ve soğutma hatlarına dikkat edin. Hortumu çıkarın ve mümkün olduğunca vakumlayın. Elektrik prizinin üstünü temizleyin, çünkü her yerde mikro toz birikebilir. Tüm detaylara dikkat ettikten sonra tüm kısımları son kez turlayarak her yeri temizlediğinizden emin olun. Eğer hâlâ enerjiniz kaldıysa kendinize bir Türk kahvesi yapmanın zamanı geldi.

Tüm bu süreçler gözünüzde büyüyor ve hepsini yapacak enerjiyi kendinizde bulamıyorsanız biz buradayız. Zarif Temizlik olarak tam istediğiniz gibi temizleriz. Hemen fiyat teklifi almak için bize ulaşın.