Lokasyon :
Antalya
Email :
info@zariftemizlik.com
Bizi Arayın :
05356524907

Klozet Lekesi Nasıl Temizlenir?

Zarif Temizlik Şirketi Antalya > Blog > Klozet Lekesi Nasıl Temizlenir?
Klozet Lekesi Nasıl Temizlenir?

Banyo temizleme rutininizin bitmek üzere olduğunu düşünüyorsanız, ancak yine de klozet lekelerinden kurtulamıyorsanız, anlıyoruz. Bazen tuvalet ovma işleminin arkasına ne kadar kimyasal koyduğunuz önemli değildir, çünkü yine de hoş olmayan lekelerle karşılaşabilirsiniz. Yine de kendinize fazla yüklenmeyin. Klozet lekelerini doğru bir şekilde nasıl temizleyeceğinizi bilmemek kadar, muhtemelen temizlik becerileriniz de suçlanamaz.

Klozet Lekesi Nasıl Temizlenir?
Klozet Lekesi Nasıl Temizlenir?

Tuvalet lekelerini doğru şekilde nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek, bu çirkin lekelerin nedenini ve hangi temizleyicilerin en iyi sonucu verdiğini anlamak anlamına gelir. Bulabileceğiniz en güçlü temizleyiciyle inatçı klozet lekelerine saldırmak cazip gelse de, bizim daha iyi bir fikrimiz var. İster inanın ister inanmayın, muhtemelen evinizde en iyi klozet leke çıkarıcılara sahipsiniz. Hidrojen peroksit, sirke ve kabartma tozu, en yaygın klozet lekelerini silmek için geçerli temizlik çözümleridir.

En güvenli, en doğal leke çıkarıcılarla başlamanızı ve gerektiğinde daha sert önlemlere geçmenizi öneririz. Tek ihtiyacınız olan biraz sabır, doğru leke çıkarma araçları ve bu kullanışlı kılavuz. Tuvalet lekelerini nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Klozet Lekelerinin Nedeni Nedir?

Olağan şüphelilerin yanı sıra, farklı klozet lekeleri için çeşitli kaynaklar vardır. Bu yüzden her türlü tuvalet lekesini nasıl temizleyeceğinizi öğrenmelisiniz. Bu kılavuzdaki leke çıkarma çözümlerinden birkaçı rutin klozet temizliği için işe yarasa da, belirli lekeler için özel yöntemler gerekir.

Klozet lekelerinin nasıl temizleneceğine geçmeden önce, onlara neyin sebep olduğuna bakalım. Neyle karşı karşıya olduğunuzu öğrendikten sonra, uygun leke çıkarıcıyı seçmek ve hatta gelecekte lekeleri önlemek daha kolay olacaktır.

İşte en yaygın klozet lekelerinden dördü ve bunlara neden olan şeyler:

  1. Mineral Lekeleri

Bir klozetteki lekeleri nasıl çıkaracağınızı öğrenirken, birincil düşmanınız mineraller olacaktır. Mineral lekelerine su kaynağınızdaki yüksek kalsiyum seviyeleri, kireç ve diğer doğal mineraller neden olur ve buna genellikle sert su denir. Bu mineraller, tipik olarak düzenli ovmaya yanıt vermeyen sarı ve kahverengi lekeler oluşturur.

Mineral lekelerini fark ettiğinizde, birikintiler sanki hep oradaymış gibi davranabilir, bu nedenle onlarla başa çıkmanın en iyi yolunu bilmeniz gerekir. Gelecekte mineral lekelerini önlemek ve su borularınızın zarar görmesini en aza indirmek için kirleticileri yakalayacak bir filtre takmayı düşünün.

  1. Pas lekeleri

Koyu kahverengi veya kırmızı klozet lekeleri, genellikle ileride bir yerde pas sorunu olduğu anlamına gelir. Suçlu, suyu kirleten su borusu korozyonu veya evinizin su kaynağındaki yüksek demir seviyeleri olabilir. Mineral lekelerin aksine pas lekelerini daha erken fark edebilirsiniz çünkü doğal kırmızı renk beyaz porseleninizin üzerinde çok parlak bir şekilde öne çıkar.

Pas aynı zamanda aşındırıcı olduğundan, çıkarılması zor kırmızı pigment ve demir oksit oluşturan kimyasal reaksiyon porselen üzerinde hasara yol açabilir. Ancak bu işi bir süredir erteliyor olsanız bile, size tuvaletinizdeki pasın neden olduğu lekeleri nasıl çıkaracağınızı gösterebiliriz.

  1. Bakır lekeleri

Bakır su borularınız olmasa bile klozetinizde bakır lekeleri görebilirsiniz. Su kaynağınız oldukça asidik ve bakır açısından zengin olabilir ve tuvaletiniz biriken hattın sonudur. Bakır lekelerinden kurtulabilirsiniz, ancak nedenini düzeltmezseniz, geri döneceklerdir.

Bakır su borularınız ve nokta bakır lekeleriniz varsa, sorunun nedeni boru korozyonu olabilir. Sorun asitli su olduğunda evinize gelen suyu temizleyen bir filtre takabilirsiniz. Sorun boruları aşındırıyorsa, daha kötüye gitmeden önce bir profesyonel tarafından kontrol ettirin.

  1. Kalıp Lekeleri

Küvetlerdeki, lavabolardaki ve tuvaletlerdeki küf lekeleri sadece kötü görünmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınız üzerinde bazı kötü etkileri olabilir. Açık koyu yeşil ve siyah noktalar nedeniyle küf lekelerini fark etmek kolaydır. Küf görmeseniz bile, banyonuzda hoş olmayan bir koku kokusu alıyorsanız, küf sorununun başlangıcı olabilir.

Klozetinizde küf lekeleri bulursanız, hemen küfle ilgilenmeniz önemlidir. Lekeleri temizledikten sonra, banyo veya duştan sonra banyoyu havalandırarak küf ve küfü uzak tutun.

Klozet Lekeleri Doğal Yoldan Nasıl Temizlenir

Ne tür lekelerle mücadele ediyor olursanız olun, temizleyiciler olmadan tuvalet lekelerini nasıl temizleyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Klozetlerde mikrop payı olduğundan ve sirke ile temizlik yapacağınızdan, biraz havalandırma ve kişisel koruma isteyeceksiniz.

  • Fanı açın veya önce bir pencere açın.
  • Kendinizi bakteri, koku ve özellikle küften korumak için koruyucu gözlük, eldiven ve maske kullanın.
  • Birikmeleri ve lekeleri gevşetmek için tuvalet temizleyicinizi kullanın ve küf lekelerine özellikle dikkat edin.
  • Tuvaleti yıkayın ve su kaynağını kesin.

En iyi sonuç için su akışını kapatın ve leke çıkarıcınızı doğrudan lekelerin üzerine uygulayın. Aşağıdaki yöntemleri kullanarak, nereden gelirse gelsin lekeleri klozetten nasıl çıkaracağınızı öğrenebilirsiniz.

Limon suyu

Ev temizleme oyununda bir doğa harikası olan limon suyu, lekeleri yıkarken beyazlatır ve parlatır. Ayrıca klozet lekelerini limon suyuyla temizlemek banyonuza taze ve temiz bir aroma verir. Limon suyundaki asit mineral birikintilerini çözer ve mantar önleyici özellikler küfü öldürür, limon suyunu sert su lekeleri ve klozetinizdeki küf lekeleri için ideal hale getirir.

  • Bir su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu bir sprey şişesinde karıştırın.
  • Koltuk dudağının altı da dahil olmak üzere klozetin içine püskürtün.
  • Limon suyunun büyüsünü 20 dakika boyunca yapmasına izin verin.
  • Lekeleri temizlemek için tuvalet temizleyicinizi kullanın.
  • Suyu açın ve tuvaleti sifonu çekin.

Tüm lekeleriniz kaybolduysa, derin bir nefes alın ve taze limonların tatlı aromasını içinize çekin. Olmadıysa, bir sonraki seçeneği deneyin.

Beyaz Sirke ve Kabartma Soda

Birçok temizlik blogu okuduysanız, leke çıkarmadan dezenfekte etmeye kadar her konuda bu dinamik ikiliden payınızı almışsınızdır. Bu günlük ev ürünlerinin temizlik için bu kadar sık tavsiye edilmesinin nedeni, sert temizleyicilere ve dezenfektanlara karşı güvenli, çevre dostu alternatifler olmalarıdır.

Damıtılmış beyaz sirke, doğal bir temizleyici, dezenfektan ve mantar ilacıdır ve  kabartma tozu, doğal bir koku giderici, beyazlatıcı ve hafif aşındırıcıdır. Bu leke çıkarıcı kombinasyon, minerallerin veya küfün neden olduğu tuvalet lekelerinden nasıl kurtulacağınızı bilmeniz gerektiğinde en iyi sonucu verir.

  • Klozet lekelerinin üzerine bolca kabartma tozu serpin.
  • Lekeleri ovmak için tuvalet fırçanızı kullanın ve her tarafında bir macun oluşturun.
  • Karışımı leke üzerinde 10 dakika bekletin ve porseleni beyazlatın.
  • 2 bardak beyaz sirkeyi klozetin içine dökün.
  • Kapağı kapatın ve karışımın 30 dakika çalışmasına izin verin.
  • Tüm iç kısmını kuvvetlice fırçalayın.
  • Suyu açın ve tuvaleti yıkayın.

Tamamen çıkmayan inatçı lekeler için işlemi tekrarlayın ve tuvaleti sifonu çekmeden önce leke çıkarıcı solüsyonu gece boyunca bekletin. Lekelerin hala üzerinde çalışılması gerekiyorsa, bir sonraki leke çıkarıcıya geçin.

Hidrojen peroksit

Ecza dolabının kahramanı ve her yerde kullanışlı ev temel malzemesi olan hidrojen peroksit, ev temizliği için alabileceğiniz kadar güvenli ve doğaldır. Hidrojen peroksit, temizleyen, beyazlatan ve sterilize eden güvenli bir çamaşır suyu alternatifidir ve küf, sert su ve diğer tuvalet lekelerinden kurtulmak için mükemmeldir. Bir çift hidrojen peroksit, lekeleri temizler ve mikropları öldürür, tuvaletinizi parlak, beyaz ve sağlıklı bırakır.

  • Tuvalete yarım bardak hidrojen peroksit dökün ve 30 dakika bekletin.
  • Lekeleri temizlemek için tuvalet fırçanızı kullanın.
  • Bir tutam kabartma tozu ekleyin ve lekeler devam ederse tekrar fırçalayın.
  • Suyu açın ve lekeleri ve mikropları temizleyin.

Hidrojen peroksit, erken yakaladığınızda her türlü klozet lekesini tedavi etmek için faydalıdır. Temizleme gücü kalıntıları giderir ve beyazlatma özellikleri, lekelerin çok kötüleşmeden önce solmasına yardımcı olur.

Sert su, korozyon ve küf, pürüzsüz beyaz porselen ile iyi karışmaz. Ve tuvalet lekelerini nasıl temizleyeceğinizi bilmiyorsanız, banyonuz asla en iyi şekilde görünmeyecektir. Lekeleri tamamen temizlemek ve tekrar çıkmalarını önlemek için bu kullanışlı kılavuzu kullanın.

İster kendin yap, ister Zarif Temizlik sizin için bu işi halletsin, daha temiz, daha güvenli evler için çalışıyoruz. Bugün bir teklif alın ve özellikle sağlık için temizlik yapan tek ev temizlik şirketi hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer faydalı temizlik tüyolarını öğrenmek istiyorsanız, evinizdeki hemen hemen her şeyi temizlemek için blog içeriklerimize göz atın.